Alma

(Batul)

• Októberben szedhető – márciusig fogyasztható

Gyümölcse: középnagy, szabályos lapított gömb

Héja: vékony, de szívós, sima, fényes, zsíros tapintású

Színe: fehéreszöld majd szalmasárga, napos oldalon pirossal mosott

Húsa: fehér, finom, tömött, eleinte kissé roppanó, pezsgős; értével vajszerű, olvadó, üdítően savanykás

Fája: erős növekedésű, korán és bőven terem; gombabetegségeknek ellenálló

Felhasznált irodalom: Angyal D.: Gyümölcsismeret, Bereczki M.: Gyümölcsészeti vázlatok, Kerekes L.: Pomológia, Tomcsányi P.: Gyakorlati pomológia, Herszényi L.: 623 Csemegeszőlő és gyümölcsfajta ismertetése, Rayman- Tomcsányi: Gyümölcsfajták zsebkönyve

- Vissza a listához! -