Alma

(Gravensteini)

• Németországból származó fajta
• Októbertől márciusig fogyasztható

Gyümölcse: nagy vagy igen nagy, hosszúkás hengeres alakú, kálvilszerűen bordás

Héja: vékony, fénylő, zsíros, aranysárga színű napos oldalon kárminpiros csíkokkal, márványozott foltokkal

Húsa: sárgásfehér, laza, porhanyós, illatos, erősen fűszeres ízű, ananászra emlékeztető zamattal

Fája: szétterülő bokorfa

Elsőrendű asztali alma


Felhasznált irodalom: Angyal D.: Gyümölcsismeret, Bereczki M.: Gyümölcsészeti vázlatok, Kerekes L.: Pomológia, Tomcsányi P.: Gyakorlati pomológia, Herszényi L.: 623 Csemegeszőlő és gyümölcsfajta ismertetése, Rayman- Tomcsányi: Gyümölcsfajták zsebkönyve

- Vissza a listához! -