Alma

(Téli arany pármen)

• A középkortól termesztett fajta
• Augusztus végétől szedhető – januárig eltartható

Gyümölcse: középnagy, kúpos gömb

Héja: vékony, száraz, kissé érdes, tompán fénylő, aranysárga - narancspirossal csíkozott

Húsa: sárgásfehér, tömött, roppanó, édes-savanykás, fűszeres, zamatos

Fája: középerős, jól metszhető, korán termőre fordul és bőven terem

Felhasznált irodalom: Angyal D.: Gyümölcsismeret, Bereczki M.: Gyümölcsészeti vázlatok, Kerekes L.: Pomológia, Tomcsányi P.: Gyakorlati pomológia, Herszényi L.: 623 Csemegeszőlő és gyümölcsfajta ismertetése, Rayman- Tomcsányi: Gyümölcsfajták zsebkönyve

- Vissza a listához! -