Alma

(Simonffy piros)

• Eger környékéről származik
• Szeptember végétől szedhető – májusig eltartható

Gyümölcse: kicsi vagy középnagy, kissé lapított gömb

Héja: vékony, szívós, hamvas, ledörzsölve ragyogó fényes sötétpiros, majdnem feketés

Húsa: zöldesfehér, a héj alatt pirosas, tömött, bőlevű, pezsgő, fűszeres

Fája: középerős, edzett, korán és bőven terem, nagy alkalmazkodó képességű, a metszést jól tűri


Felhasznált irodalom: Angyal D.: Gyümölcsismeret, Bereczki M.: Gyümölcsészeti vázlatok, Kerekes L.: Pomológia, Tomcsányi P.: Gyakorlati pomológia, Herszényi L.: 623 Csemegeszőlő és gyümölcsfajta ismertetése, Rayman- Tomcsányi: Gyümölcsfajták zsebkönyve

- Vissza a listához! -