alma

(Téli fehér kálvil)

(„Az almák királya”)

• Októberben szedhető- áprilisig eltartható

Gyümölcse: nagy vagy igen nagy, erősen bordás, tompa kúp

Héja: sima, zsíros tapintású. fehérhamvas, szalmasárga, némi halványpirossal belehelve

Húsa: sárgásfehér, finoman tömött, olvadó, bőlevű, zamatos, málnára emlékeztető

Fája: törpefának nevelhető, a metszést meghálálja, rövidre metszendő



Felhasznált irodalom: Angyal D.: Gyümölcsismeret, Bereczki M.: Gyümölcsészeti vázlatok, Kerekes L.: Pomológia, Tomcsányi P.: Gyakorlati pomológia, Herszényi L.: 623 Csemegeszőlő és gyümölcsfajta ismertetése, Rayman- Tomcsányi: Gyümölcsfajták zsebkönyve

- Vissza a listához! -