alma

(Parker pepin (Bőralma))

• Október végén szedhető
• Decembertől márciusig fogyasztható

Gyümölcse: középnagy vagy nagy, kissé lapított gömb

Héja: vékony, érdes, száraz tapintatú; citromsárga színű fahéjszerű rozsdával takarva

Hús: sárgászöld, porhanyós, jellegzetesen savanykás-édes, fűszeres, borízű

Fája: gyenge növekedésű, korán fordul termőre, bőven és rendszeresen terem; metszést jól tűri


Felhasznált irodalom: Angyal D.: Gyümölcsismeret, Bereczki M.: Gyümölcsészeti vázlatok, Kerekes L.: Pomológia, Tomcsányi P.: Gyakorlati pomológia, Herszényi L.: 623 Csemegeszőlő és gyümölcsfajta ismertetése, Rayman- Tomcsányi: Gyümölcsfajták zsebkönyve

- Vissza a listához! -